Norsk vegansamfunn

From VeganskWiki
Revision as of 15:02, 29 October 2016 by Admin (talk | contribs)

(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to: navigation, search

Norsk vegansamfunn

Lik gjerne Norsk vegansamfunn på deres facebookside. Der finner du informasjon om månedlige vegantreff som Norsk vegansamfunn arrangerer rundt om i landet. Treffene er åpne for alle, og samler veganere og andre nysgjerrige for en ettermiddag/kveld med mat sosialt samvær. Det blir også daglig delt poster om veganisme og om saker og ting som rører seg i vegan-Norge (og resten av verden)

 

Hentet fra vegansamfunnets sider:

 

Bli medlem

Det koster kun 100kr i året å bli medlem i Norsk vegansamfunn.

Norsk vegansamfunn er en forening åpen for veganere og alle som ønsker å bli det. Du kan engasjere deg aktivt i arbeidet til foreningen eller være støttemedlem. Jo flere medlemmer, jo mer kan vi utrette. Sammen er vi sterke. Vi trenger akkurat deg!

Hvorfor bli medlem?

For å støtte og være med på å utvikle en vegansk bevegelse i Norge og verden. For å holde deg oppdatert på det som skjer på veganfronten. For å komme i kontakt med andre veganere og få informasjon om treff. Du får:

Være med på å jobbe målrettet mot et vegansk samfunn uten dyreutnyttelse sammen med andre veganere. Tilbud om deltakelse på forskjellige sosiale aktiviteter hvor du kan bli kjent med andre veganere. Invitasjon til årsmøtet i foreningen, og være med på å sette foreningens kurs for fremtiden! Mulighet til å være med å å forme nettsidenes innhold som frivillig skribent, fotograf eller illustratør. Mulighet til å være med på stand og andre arrangementer, dele ut flyers og informere andre om veganisme på vegne av Norsk vegansamfunn. Kontingent:

Medlemskontingenten er på 100 kr per år. Når du melder deg inn vil du etter kort tid få faktura på e-post.

Det er også mulig å donere beløp dersom du ønsker å støtte arbeidet vi gjør. [1]

 

Hva gjør de

Norsk vegansamfunn ble stiftet i 2009, og er en demokratisk forening for veganere og veganinteresserte i Norge. Vårt fremste formål er å fremme dyrs rettigheter og interesser gjennom å stille kritiske spørsmål til behandlingen av dyr i samfunnet vårt og promotere en vegansk levemåte.

Foreningen utvikler informasjonsmateriell, oversetter og skriver artikler om dyrs stilling i Norge og resten av verden. Samtidig jobber vi for å gjøre de mer praktiske og hverdagslige sidene ved det å være veganer i Norge enklere, og sprer kunnskap om og fremmer veganisme som et realistisk alternativ for alle. Dette gjør vi blant annet ved å gå i dialog med leverandører, butikker og spisesteder, og bidra til et økt tilbud av veganske produkter og tjenester.

Vi har fokus på å være en god informasjonsportal for publikum og våre medlemmer, baserer oss på fakta og kunnskap, og sørger for at det vi formidler er kvalitetssjekket og balansert. Vi bistår våre medlemmer og svarer på spørsmål og henvendelser av ulik art, og henviser videre til rette instanser. I tillegg arrangerer vi ulike sosiale aktiviteter for våre medlemmer og øvrige interesserte, og deltar på festivaler og markeringer med foredrag og stands.

Norsk vegansamfunn er uavhengig av religion, politiske partier og økonomiske interesser. Alt arbeid i Norsk vegansamfunn gjøres på frivillig og ubetalt basis.

Våre hovedoppgaver er å: Sørge for å ha en oppdatert nettside med grunnleggende informasjon om veganisme i tillegg til nyheter, artikler og reportasjer Utvikle relevante forbrukerguider Ha kontakt med spisesteder, butikker og leverandører for å øke tilgjengeligheten av veganske alternativer, og forbedre merking Arrangere månedlige treff og andre sosiale aktiviteter for veganere og veganinteresserte Svare på spørsmål om veganisme fra media og andre Være aktive på sosiale medier for å nå flere med vårt budskap [2]

Referanser

  1. Hentet fra Norsk vegansamfunn http://www.vegansamfunnet.no/meld-deg-inn/ sine sider
  2. Hentet fra vegansamfunnet sine sider http://www.vegansamfunnet.no/hva-gjor-vi/