Alkohol

From VeganskWiki
Jump to: navigation, search

Alkohol er ikke alltid vegansk.

Noen produsenter bruker fisk eller eggehvite i prosessen når de lager øl og vin.

De aller fleste lyse øl er veganske. Noen mørke øl, som f.eks. Guinness er ikke vegansk. Guiness bruker isinglass i filtreringsprosessen- en substans fra tørkede svømmeblærer i fisk - for å bedre gjæringsprosessen og for at det ikoniske stout-ølet skal få et klarere sluttresultat.

Guinness meldte høsten 2015 at de skal endre oppskriften etter press fra veganere og kutte ut isinglass.

Det finnes flere sider som informerer om øl og vin er vegansk
http://www.barnivore.com/ - En stor database over forskjellige typer alkohol, informerer om de er vegansk eller ikke.
Vegansamfunnet har en liste over vegansk vin på vinmonopolet.